Menu Close

Anykščių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro teikiamos nemokamos paslaugos

ANYKŠČIŲ RAJONO VISUOMENĖS SVEIKATOS BIURO SPECIALISTŲ SIŪLOMOS NEMOKAMOS PASKAITOS IR PRAKTINIAI UŽSIĖMIMAI ANYKŠČIŲ RAJONO GYVENTOJAMS ĮVAIRIOMIS SVEIKATINGUMO TEMOMIS

Sveika mityba. Paskaita apie sveikos mitybos principus, kaip reikia taisyklingai maitintis ir kokios būna dažniausiai pasitaikančios mitybos klaidos, kaip taisyklingai derinti maistą ir be dietų palaikyti tinkamą kūno svorį bei kokia turi būti pilnavertė sveika mityba. Kūno sudėties tyrimas, naudojant kūno sudėties analizatorių, kur bus pateikiama: kūno svoris, kūno riebalų procentinė dalis, procentinis skeletinių raumenų masės dalis, kūno masės indeksas ir kiti parodymai.

Dokumentinio filmo „Cukrus“ peržiūra ir diskusija. Filmo trukmė – 1 val. 42 min. Siužetas: Damonas Gameau nusprendžia išsiaiškinti, kokį iš tikrųjų poveikį turi cukrus žmogaus organizmui. Australų aktorius ir režisierius, kuris jau kelerius metus gyvena be cukraus, su savimi daro eksperimentą. Šešiasdešimt dienų jis kasdien suvalgo po keturiasdešimt arbatinių šaukštelių cukraus: tiek vidutiniškai suvalgo eilinis paauglys. Ši sacharozė paslėpta produktuose, kurie traktuojami kaip sveiki. Tad Damonas saldainių, šokolado, ledų nevartoja. Vietoj jų – vaisių kokteliai, jogurtas su granola ir daug įvairių maisto produktų, kurie vadinami „lengvi“.

Stresas. Paskaita apie streso sukeliamus sveikatos sutrikimus ir galimus įveikimo būdus. Streso lygio matavimas. Nerimo ir depresijos įvertinimo klausimyno atlikimas.

Širdies ir kraujagyslių ligos. Paskaitos metu bus atliekami  arterinio kraujospūdžio matavimai, bei kalbama kaip išvengti širdies ir kraujagyslių ligų. Širdies ligų rizikos faktorių įvertinimas (anketa). Širdies ir kraujagyslių ligų rizikos grupės asmenų sveikatos stiprinimo programos pristatymas.

Onkologiniai susirgimai. Paskaita kaip išvengti onkologinių susirgimų bei informacija apie  valstybės finansuojamas sveikatos tikrinimo programas.

Fizinis aktyvumas. Paskaita apie fizinio aktyvumą įtaką ir naudą sveikatai. Praktiniai mokymai apie taisyklingą laikyseną, pratimų mokymas ilgą laiką sėdintiems.

Mankštos su guminėmis juostomis Thera-Band. Fizinio aktyvumo žaidimai (estafetės) vaikams.

Šiaurietiškasis ėjimas. Teorinė – praktinė paskaita apie tai, kokie yra šiaurietiškojo ėjimo privalumai, poveikis sveikatai, koks yra pasiruošimas užsiėmimams, tinkamų lazdų pasirinkimas, technikos mokymasis.

Išmok išgelbėti gyvybę ir suteikti pirmąją pagalbą. Teoriniai – praktiniai užsiėmimai, skirti išmokti suteikti pirmąją pagalbą. Mokymo metu aptariamos šios temos: nukentėjusiojo būklės įvertinimas, kraujavimo stabdymas, pradinis gaivinimas, pirmoji pagalba patekus svetimkūniui į akį, nosį ar ausį, patyrusiam galvos, stuburo, krūtinės ir pilvo traumą, kaulų ir sąnarių lūžius, deformaciją ir suspaudimą,  užspringusiam, skendusiam, patyrusiam elektros traumą, nudegusiam, apsinuodijusiam, patyrusiam šoką ar stresą, žaizdų tvarstymas, pradinis gaivinimas.

Alkoholio poveikis sveikatai. Paskaita apie alkoholio sukeliamus sveikatos sutrikimus. Informacija apie priklausomybės nuo alkoholio asmenims gydymo būdus, apie pagalbos paslaugų galimybes priklausomiems asmenims ir/ar jų šeimos nariams. Video filmų peržiūra ir diskusija.

Turėsite galimybę užsidėti „girtumo akinius“ ir pajusti alkoholio sukeliamus pojūčius.

Asmens ir rankų  higiena. Paskaita apie rankų higieną ir jos svarbą infekcinių ligų mažinimui. Mikrobų maišelio pagalba pademonstruosim kokio švarumo yra mūsų visų rankos.

Burnos higiena. Paskaita apie burnos priežiūros profilaktiką, apie žmogaus amžiaus tarpsniui būdingus bruožus ir dantų priežiūrą. Praktinis užsiėmimas – taisyklingas dantų valymas.

Visos paslaugos yra NEMOKAMOS, teikiamos tik Anykščių rajono savivaldybės teritorijoje esančiose įstaigose, įmonėse, bendruomenėse, užimtumo centruose ir kt. Dėl paslaugų prašytume tartis iš anksto.
Jei susidomėjote šiuo pasiūlymu, susisiekite su vienu iš mūsų specialistų, kuris Jums suteiks daugiau informacijos apie paskaitas ir užsiėmimus, bei galėsite susitarti dėl jų organizavimo laiko ir vietos.

KONTAKTAI:

Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Edita Jurčiukonienė, el.p.: editajurciukoniene.avsb@gmail.com;  tel. 8 640 41123.

Visuomenės sveikatos stebėsenos specialistė, vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistė Monika Meškauskaitė, el.p.: meskauskaite.monika.anyksciai@gmail.com; tel. 8 640 43123.

Skip to content